torsdag, juni 07, 2012

7e juni - New York

har ju inte berättat hur new york var - a m a z i n g. hann med rätt mycket faktiskt! här kommer massa tips och vad vi gjorde:

* bodde i soho - som är så mysigt! ska man bo nånstans i NYC så är soho "da place". underbart, så vi fick se en del där :) och shoppa.....


* times square - var där max, max, max EN timme. sååå mycket turister där! jag ville bara åka dit för att se de coola och stora skärmarna. men det räckte. mycket folk och bara turister haha. 



* china town - asiater är verkligen överallt och bara inte här haha. de är jobbiga för de går in i alla och bara står i vägen. men kul att se ändå. kändes som man var i ett annat land direkt.



* little italy - njeee.. skriker turist om det stället. inga riktiga italienska restauranger ju. och bara fake saker där.



* woodburry - drog ut där en hel förmiddag/eftermiddag. åkte dit vid 10 och åkte hem vid 17, men hade kunnat åka hem tidigare. visste typ redan vad jag ville ha. det är ett megastort centrum men utomhus! ser ut som en liten by men med bara affärer haha. men shoppade en jäkla massa! :) ralph lauren var jättenbilligt där. handlade 2 tröjor och 4 skjortor där för ca 1700:- som här hemma skulle kostat minst ca 4000:-. men där var jättemycket att välja bland. där fanns allt från kläder till smink. allt allt allt!


* macao - en jättemysig restaurang (kommer inte ihåg vilken gata den låg på). god mat och bra stämning. rätt mörkt där inne dock men så var det nästan på alla restauranger där.


* spicey marcet - mmm de levererar alltid god mat! åt på samma kedja i london. och goda drinkar dessutom.

* death & co. - fredrik hade blivit tipsad om denna bar. helt superduper mysig! och fulla blev vi haha. jättegoda drinkar och helbra stämning där. fanns även snacks man kunde välja på. vi tog pommes - lite lyxigare var de dock! de godaste pommesen jag någonsin ätit. nom nom.. 


* pascha NYC - hotellet fixade VIP åt oss så slapp betala inträde och slapp kön. dock blev jag lite besviken på inredningen där. trodde det skulle vara hippare än vad det var. i alla fall, vi såg Otto Knows där.. riktigt bra! och fullare blev vi här ;)

* the james - hotellet vi bodde på. rekommenderar det. ligger mitt i smeten i soho. jättetrevlig personal och bra hotell med rum och roof top. det bästa med hotellet!! aaah fanns pool där uppe som vi tyvärr aldrig hann provbada i... vi hade fullt upp på dagarna men vi var där mycket på kvällarna. blev en del drinkar med härlig utsikt från 17e våningen :

* central park - man måste ju gå dit såklart! man kan ligga och sola nästan var som och göra vad som. finns alltid något att titta på eller göra där. vi hade tur med vädret där då det var ca 30 grader varmt.. jättevarmt... nackdelen är att man inte kan bada nånstans där bara. annars en jättefin park.

* brooklyn bridge - skriker turist om det också, men det är en fin upplevelse mitt på bron att bara kolla mot NYC.. skyskraporna syns ordentligt! vet inte om det var ett plus eller minus när det var 30+ den dagen... haha! fina bilder fick vi i alla fall ;)

* 5th & 6th avenue - så klart var vi där! klassiska shopping gatorna.. fanns allt där. verkligen :) mmmm shoppades en del där med. tyckte synd om fredde!

* bloomingdales - aaaah älskar det shoppingcentrumet! nom nom. där hade de också allt med smink, väskor, skor, kläder, mat osv :)

* IMAX 3D - skitcoolt och STORT! såg men in black 3 i 3d haha. men gud så högt ljudet var, fick höra för öronen nästan hela bion och jag är ändå döv! :p

* mc donalds - ett måste i us and a. hamburgarens hemland ju. supergott faktiskt! haha.

* roomservice - fredrik fyllde 30år så fixade roomservice till honom med american pancakes, omelett med småpotatis, svamp, paprika m.m, cappuccino, te och champagne som de bjöd på! lyxigaste frukosten jag någonsin ätit, med en bög som kom in och sjöng "happy birthday" till F haha!

* moma - museum of modern art. rätt kul att se faktiskt, ett måste i NY! 

det var väl det mesta vi gjorde, såklart åt vi på fler restauranger men dessa var mina favoriter som jag skrev upp.. hade jättekul i alla fall med min man! 

Inga kommentarer: